English
Home page Organisatiestructuur Lanceringen Raketten en projecten Raketmotoren Pictures NERO Geschiedenis Veiligheid Research Links Sitemap Zoeken
NERO   Research
 

ResearchInhoud
1 Pyroklep
2 Peilzender
3 Validatie Murate solid state gyroscoop
4 Vluchtbereke-
nings software
5 Finit State
Machine

NERO doet veel onderzoek naar raketgerelateerde onderwerpen. Op deze pagina's vindt u artikelen over een aantal van deze onderwerpen.
Research helpt ons om onze raketten geavanceerder en betrouwbaarder te maken.Veel aandacht gaat naar het aŽrodynamisch gedrag van onze raketten, waarvoor wij onze eigen software ontwikkelen.
Aangeschafte onderdelen worden getest en gevalideerd voordat zij in vluchten worden toegepast 

Pyroklep [Inhoud] [Top]


Geen Nederlandse pagina Blauw=nieuw Rood=bezocht Een interessant artikel over het ontwerpen van pyrokleppen voor door vloeibare brandstof aangedreven raketten.


 

Kleine 144 Mhz Zender [Inhoud] [Top]


Geen Nederlandse pagina Blauw=nieuw Rood=bezocht Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je een kleine 144 Mhz peilzender kunt bouwen. deze zenders worden door radio-amateurs gebouwd om een vossenjacht te houden. Bij een vossenjacht is het de bedoeling dat de jagers met ontvangers de vos met een zender binnen een zo kort mogelijke termijn vinden. Iets wat menig raketamateur ook wel wat zou lijken wanneer hij zijn raket in het veld kwijt is geraakt. Bij deze de oplossing.


 

Gyroscoop [Inhoud] [Top]


Blauw=nieuw Rood=bezocht Sinds het begin van de jaren negentig wordt door de firma Murata een low-budget solid-state gyroscoop op de markt gebracht. Door hun zeer kleine afmetingen zouden deze gyroscopen ideaal zijn om te worden toegepast in amateur raketten. Onduidelijk was of deze gyroscoop zich kan kwalificeren voor rakettoepassingen. Deze bijdrage is geleverd door Bernard.


 

FLIGHT [Inhoud] [Top]


Geen Nederlandse pagina Blauw=nieuw Rood=bezocht FLIGHT is een programma voor de berekening van twee-dimensionale raketbanen. Dit programma is ontworpen door Mark Veltena en vrij te downloaden. Lees de Engelse gebruiksaanwijzing.


 

Finit State Machines [Inhoud] [Top]


Blauw=nieuw Rood=bezocht Link Een Finite State Machine of eindige toestandsmachine is een techniek waarmee met behulp van een twee-dimensionale tabel op een zeer elegante wijze besturingsvraagstukken kunnen worden opgelost. Een FSM is gebruikt voor de vluchtbesturing van de H7 en heeft de waarde bewezen door volkomen terecht de vlucht van de H7b af te breken.

Deze bijdrage is geleverd door Jeroen Brinkman, lees alles over deze techniek.Top